Hamarosan, a Könyvhétre, napvilágot lát egy novellás füzeted a Főnix Kiadó gondozásában, ami a nemrégiben megjelent Végtelen horizont című nagyregényed világában játszódik. Mesélj kérlek néhány mondatot arról, hogy miről fog szólni, milyen zsánerben írtad és kiknek ajánlod a kötetet elsősorban? Miért novellás füzet?

Mivel novellákról van szó, nem nagyon mesélnék a történetről, mert azzal nagyjából le is lőném a poént 🙂 Az egyik novellát már ismerhetik azok, akik olvasták a Pokoli teremtmények, ördögi szerkezetek antológiát. Az ott található Táguló horizont c. novellám is bekerül a füzetbe. A másik egy teljesen új, meglepetés novella lesz Juniper szemszögéből. 

A világ és a téma követi az eredeti regény vonalát, adalékul szolgál hozzá, tehát elsősorban azoknak ajánlom, akik már olvasták és szerették a Végtelen horizontot. Azonban ízelítő lehet azok számára is, akik még nem ismerik a regényt, viszont számukra a Vérvörös horizont némiképp spoileres lehet. 

És azért novellás füzet, mert egy nagyregényt ilyen gyorsan nem tudtam összehozni 🙂

vivien

Ki Sasvári Vivien? Mivel foglalkozol, ha nem éppen írsz? Meséld el, mi inspirált a betűvetésre?

Én vagyok én. Az első kérdésre nem lehet válaszolni, mindenki az, aki, és ennyi. 

Mikor nem írok, akkor dolgozom (vagyis mást is dolgozom, mint az írás, amit sokkal kevésbé szeretek, viszont az életben maradáshoz elengedhetetlen). Olvasok, ha tehetem, de általában csak munkából jövet-menet van rá időm. Mostanában szörnyen lustán álltam ehhez az írás-témához, és hajlamos voltam otthon elpunnyadni, és egyszerűen csak eldőlni a kanapén, de most már összeszedem magam. 

Egyébiránt néha-néha társadalmi életet is élek, kicsit kimozdulok, találkozom a barátaimmal egy-egy kávé, mozi, vagy dumaparti erejéig, hétvégente pedig igyekszem eljutni a kishúgomhoz Érdre 

Vervoros horizont elorendeles Vérvörös horizont előrendelés a képre kattintva 30% kedvezménnyel!

Hol találhatnak meg az olvasóid?

A legbiztosabb pont a Facebook (most már nagyjából minden levelemet meg is kapom, szóval általában válaszolni is tudok). Egyébként van e-mail címem is, ha a Facebook mégsem szeretne együttműködni: weeholloway (kukac)  gmail.com

Ezenfelül blogom is van, bár azt elég hektikusan vezetem, továbbá néha közzé teszek képeket instagramon, ha olyanom van. Ott @weeholloway néven találtok meg. 

Ja, és persze a Moly! Molyolok, ha csak tehetem, szóval ott is „leszólíthattok” bátran. 

Hertelendy Anna

Vérvörös horizont – Interjú Vivien Holloway-el
Cimke: