Hamarosan, a Könyvhétre, napvilágot lát új regényed a Főnix Kiadó gondozásában. Mesélj kérlek néhány mondatot arról, hogy miről fog szólni, milyen zsánerben írtad és kiknek ajánlod a kötetet elsősorban.

Egy Dorka nevű tizenhárom éves kislánynak furcsa körülmények között eltűnik az édesapja. A rendőrség nem találja, Dorka viszont pár héttel később a szülei szobájából átkerül egy mágikus helyre, ahol az édesapját sejti. Itt királynő lesz, szert tesz egy griff hadserege, mindenki a parancsát lesi, mégis megszökik, megy tovább az édesapja nyomában… egy másik világba. Nem adja fel a kutatást… és hát nem akarom lelőni a poént, de annyit elmondhatok, hogy a végén Dorka az egész univerzumot meg kell mentse azzal a tehetséggel, ami megadatott neki.

13241706_1022745847813552_747013923_o
Ki Szélesi Sándor? Mivel foglalkozol, ha nem éppen írsz? Ha erre nem szeretnél válaszolni, akkor meséld el inkább, mi inspirált a betűvetésre?

Ha nem írok, akkor szerkesztek, szóval másokat olvasok… Ha szerkeszteni se kell, akkor szórakozásból olvasok. Na jó, imádom a sorozatokat is. Ebből talán kiderül, hogy mi inspirált a betűvetésre. Gyerekként is rengeteget olvastam, és egyszer csak azt vettem észre, hogy tele vagyok történetekkel. Először szórakoztatni akartam, aztán tanítani, most azonban már úgy vagyok vele, hogy a szórakoztatás, tanítás mellett meg szeretném érinteni az embereket. Érzéseket, gondolatokat kiváltani belőlük.

Hol találhatnak meg az olvasóid?

A könyvhéten mindenképpen. De ha a Csillagfényszövőkkel a kezükben háromszor összeütik a sarkukat, akkor van rá némi esély, hogy egy forgószél odarepít engem eléjük. Van egy Facebook oldalam is >>>

Csillagfényszövők
Csillagfényszövők előrendelés a képre kattintva 30% kedvezménnyel!

Miért tartod érdekes témának a Főnix új Antológiájának témáját, az átjárókat és kapukat, miért fogott meg a dolog?

Mert 2002-ben ezen a címen alapítottunk egy sci-fi irodalmi magazint. Na jó, fordítva. A téma mindig is érdekelt, ezért lett a magazinunk címe is ez. A könyvek, a mesék tulajdonképpen átjárók a valóságból a fantázia világába. A történetek utak, amik elvezetnek más dimenziókba. Világok határán billegünk egész életünkben: realitás vagy misztikum, értelem vagy érzelem, tudomány vagy hit… Az átjárók nem engedik elszürkülni az életünket, mert amikor kinyílnak, ott van mögöttük a lehetőség és a remény.

Hertelendy Anna

Csillagfényszövők – Interjú Szélesi Sándorral
Cimke: