Öt könyvünk érkezik a könyvfesztiválra és mindegyik más, mindegyik különleges! És mindegyik 35% kedvezménnyel előrendelhető a webáruházunkban!!!

Imre Viktória Anna új trilógiájának első kötete: A bosszúszomjas doktor

„Ha olvastad a Főnix Könyvműhely tavalyi antológiájában (Pokoli teremtmények, ördögi szerkezetek) megjelent novellámat, akkor már bepillantást nyerhettél az Elveszett Napok világába. A sorozat Londonja kétszáz éve szenved krónikus sötétségtől, és lakói falak közé zárva tengetik életüket az okkultistákból álló Setét Tanácsának felügyelete alatt. Az alkímia, mágia és a boszorkányság a technológiával karöltve tartja életben a várost — és falakon belül az embereket. Mesterségesen hosszú napokat és éjszakákat hoznak létre, hogy minél hasznosabban kihasználhassák a munkaerőt; maszkot és védőszemüveget parancsolnak a járókelőkre, nehogy a város rossz levegője miatt túl korán vigye el őket a tüdőbaj. A macskakő és konflisok kora ez, ahol valahogy mégis minden folyamatosan pusztul, és egyetlen szikra is lángra lobbanthatja a közhangulatot.

Ebbe a baljós világba invitállak az első kötettel. Talán meglepődsz majd az eddigieknél sötétebb hangvételen, de ígérem, nem veszítettem el a humoromat. 🙂 A legváratlanabb helyeken bukkan fel újra és újra, elvégre a nevetésnél nincs hatékonyabb gyógyír… még egy sötétségre kárhoztatott, erősen diktatórikus városban sem.”

A bosszúszomjas doktor

A. M. Aranth új sci-fi regénye, az Oculus. 

Az Oculus egy olyan világban játszódik, ahol az emberek 40-45 éves koruk között egy parazitának „köszönhetően” menthetetlenül, kivétel nélkül megvakulnak. Ezért a gyerekek egy részét már kiskoruktól arra képzik ki, hogy egyszer majd fontos – és persze gazdag – Idősek szeme legyenek: a fiatal agyát összekötik az Idősével, akinek onnantól a szolgája lesz. Elveszíti családját, nevét, barátait, személyes tárgyait, szabadidejét, jogait. Attól a naptól kezdve nem ember. Nem személy. Oculus.

Oculus

Holden Rose Howard Matheu sorozatának újabb kötete érkezik: A fáraó jogara.

Ezt a sztorit csak akkor olvasd el, ha nem félsz nagyon a sötétben. A régi világok emberei már nem jöhetnek vissza, akármit is írnak a sok fantasztikus könyvben. De a szellemeik… azokról el tudom képzelni, hogy itt-ott még feltűnnek, mert úgy érzik, valami fontos dolguk akadt. Szóval, nem árt, ha észnél vagyunk.” Szeretettel ajánlom 7-12 éves gyerekeknek és minden szülőnek! – Holden Rose

A fáraó jogara

Acsai Roland: Jin és Jang

„A Jin és Jang pontosan azt az érzést idézi fel az olvasóban, amit egy jó japán rajzfilm nézése közben érezhetünk. Ugyanazt a boldog szomorúságot hagyja az olvasóban, mint mondjuk a Nauszika című rajzfilm nézőjében: az elveszett harmónia, az aranykor iránti sóvárgást, a tudatot, hogy érdemes ezt a harmóniát keresnünk, és a félelmet, hogy talán nem vagyunk méltók a megtalálására.” Mészöly Ágnes: Szavakkal festett képregény (Mondo Magazin)

Jin és Jang

Dörnyei Kálmán: Az Arató Halál

Történet egy elátkozott kaszáról,
Arawnról a halálpapról,
Hythéről a szellemlányról és
Lentúrról a vérszomjas ördögről…

Az Arató Halál

Újdonságok a könyvfesztiválra!
Cimke:

Vélemény, hozzászólás?