Fantasztikus könyves kalandok egy spanyol kisvárosban

Fantasztikus könyves kalandok egy spanyol kisvárosban

2023. július 18 és 22 között zajlott Avilésben a Celsius 232 fesztivál, amely Spanyolország legnagyobb science fictionnek, fantasy-nak és horrornak szentelt eseménye. Öt napra felbolydul ennek az asztúriai kisvárosnak az élete: írók, olvasók, cosplayerek özönlik el az óváros tereit és utcáit. Idén nyáron a Főnix Könyvműhely Kiadó egyik szerzője, Szélesi Sándor és Vancsó Éva szerkesztő részt vettek a fesztiválon, és beszámolnak az élményeikről.

J. S. Meresmaa: A Csókamester

J. S. Meresmaa: A Csókamester

A Csókamester középpontjában a pezsgő finn város, Tampere áll, ahol egy árva kislány, Enni nyomorúságos körülmények között dolgozva várja, hogy szülei egyszer rátaláljanak. Lundán mester műhelyébe azonban a szülei helyett egy sebesültnek tűnő csóka pottyan be. A kislány próbálkozása, hogy megmentse a madarat, olyan lavinát indít el, amelyről sejtelme sem lehet. Hirtelen múltbeli titkok, a jövőt meghatározó feladatok közepette találja magát egy addig rejtve maradt világban. J. S. Meresmaa kisregénye az 1900‐as évek elejére repít minket, ez a 20. század azonban teljesen másképp veszi kezdetét, mint amire számítanánk.

Antonia Michaelis: Malombéli mesék

Antonia Michaelis: Malombéli mesék

„Az északkeleti szél mindig életre kelti a malmot.”
Így érkezik új kaland a malombéli Livhez és három húgához. Egy reggelen a mágikus otthonuk egy kastéllyá, a lányok pedig hercegnőkké változnak. Sajnos egyiküket, Jorunn hercegnőt elrabolják! Nővérei, minden veszély ellenére a keresésére indulnak. Az út, a vad folyó mentén, a gonosz vízi troll kastélyához vezet. A lányoknak ezúttal minden bátorságukra és ügyességükre szükségük lesz, hogy kiszabadíthassák a testvérüket.