Az új év kezdetével tekintsünk előre, milyen tervei vannak a Főnix Könyvműhely Kiadónak a 2024-es esztendőre. Szokásunkhoz híven idén is célunk szórakoztató és igényes fantasztikus irodalmat nyújtani minden korosztálynak – héttől százhét éves korig.


A fiataloknak szóló európai fantasztikus irodalom sokszínűségét bemutató Élő Irodalom projekt keretein belül ebben az évben négy regény jelenik meg, amelyek mindegyike újdonság és igazi különlegesség Magyarországon. Január végén érkezik a tíz éven felüli korosztálynak Ivana Nešić Zöldanyó ajándékai című szerb folklór elemeket tartalmazó meséje, amelyben egy kisfiúnak és egy pirinyónak kell a legváltozatosabb próbákat kiállnia, hogy hazajusson. Ezt követi májusban a spanyol Carlos Villa Sexto A 19-es számú utas című steampunk elemekkel bíró YA krimije. Miguel egy vasúti kocsiban tér magához és az első dolog, amit megpillant, az egy holttest, csakhogy nem emlékszik semmire. Nincs más választása, mint elkezdeni nyomozni. Kérdés, hogy sikerrel jár-e mielőtt elkapják vagy a szerelvény megérkezik a végállomásra.

A 2024. június 13-16. között zajló Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Jasmin Schaudinn Edda a Moha utcából – A mi Amerikánk című legfiatalabbaknak (6+) szóló története. A hatéves Edda legszívesebben „Amerikában” játszik a barátaival, vagyis az utca túloldalán lévő, gazzal és bokrokkal benőtt telken. Amikor egy újonnan érkező család egy házat akar ott építeni, Edda elhatározza, hogy örökké gyűlölni fogja őket… csak hát a fiuk ne lenne olyan jó fej!

Különlegességként az Ünnepi Könyvhétre a kiadó vendégeként Bulgáriából Magyarországra látogat Veszela Flamburari, a Mina, mágia és a fehér fiola szerzője, hogy meséljen a bolgár mitológiáról és fantasztikus irodalomról.

Az európai sokszínűség jegyében a görög Maria Papayanni A tiltott völgy titkai című fantasy regénye szeptemberben érkezik a könyvhétre, amelyben két kamasz kényszerből a tengertől távol, a hegyekben tölti a nyári szünetet, és közben megismeri a család sötét múltját és egy varázserővel bíró fa legendáját.

Az európai országok irodalmát bemutató regényeken kívül 2024-ben a magyar szerzőket és a már megkedvelt hazai sorozatokat sem hanyagoljuk el. Szarvassy László Főnix című nagysikerű urban fantasyjának a folytatása a tervek szerint a szeptember 26-29. között megrendezésre kerülő Nemzetközi Könyvfesztiválra várható, további őrült kalandokkal, koboldokkal és még ki tudja mivel. Szintén őszi terv Keiran Rowley Az Elfeledettek városa című sorozatának második kötete is, amelyben újból életre kel az a különös világ, ahol a gyermekkori mesék szereplői ma is köztünk járnak, csupán csak rejtőzködve próbálnak boldogulni. Ezeken kívül két másik kedvelt magyar szerzőnk is visszatér, de a nevük egyelőre legyen meglepetés.

Természetesen folytatódik az „Olvasni jó!” levelező versenyünk is jobbnál jobb regényekkel, a következő, tavaszi fordulójára várhatóan február 16-ig lehet jelentkezni a szokásos módon a kiadó honlapján található nevezési lappal (hamarosan érkezünk a részletes információkkal).

Reméljük, az olvasók olyan örömmel fogadják majd a könyveket, amilyen örömmel mi dolgozunk rajtuk. A további hírekért, aktualitásokért pedig érdemes figyelni a kiadó honlapját és Facebook oldalát!

Tartsatok velünk!

Idén is egyedülálló regényekkel érkezünk – Kitekintés a Főnix Kiadó 2024-es terveire