Sherlock Holmes, a zseniális és különc nyomozó talán a legtöbbször mozgóképre vitt regénykarakter. Készült belőle sorozat, film, helyezték kalandjait a múltból a jelenbe és a jövőbe is. Guy Ritchie két filmje máig talán a legnépszerűbb ezek közül, azonban a rajongók jó néhány éve hiába várják a folytatást.  A neves brit rendező végre hivatalosan is megerősítette, hogy visszatér Sherlock karakteréhez, csakhogy egy kis csavarral: nem Robert Downey Jr.-ral és Jude Law-val forgat Sir Arthur Conan Doyle művei alapján, hanem fiatalemberként mutatja be a különc nyomozót.

Andrew Lane ifjú Sherlock Holmes regényei magyarul is megjelentek a Főnix Könyvműhely Kiadó gondozásában. A filmsorozat ezekre a művekre alapoz, de nem követi szorosan a regények cselekményét, inkább a nagy sikert aratott témát, és hangulatot veszi át. A tervezett forgatókönyv szerint így a tizenkilenc éves Sherlock az Oxfordi Egyetemen keveredik bele egy gyilkossági ügybe, amely próbára teszi kibontakozóban lévő képességeit.

Az ifjú Sherlock Holmes főszerepét Hero Fiennes Tiffin-re osztották, akinek az arca leginkább a Harry Potter és a félvér herceg című filmből lehet ismerős, amelyben a fiatal Voldemortot alakította. Guy Ritchie egyedi rendezői stílusát ismerve állíthatjuk, hogy a sorozatban nem lesz hiány akcióban, kalandban, humorban és látványos viktoriánus díszletekben sem.

Az Ifjú Sherlock Holmes-ot Amazon Prime fogja gyártani és a beharangozó szerint nyolc részesre tervezik. A forgatás hivatalosan augusztusban kezdődik, a premier dátuma még nincs kitűzve.

Addig is, az érdeklődőknek maradnak a könyvek. Rendeld meg az alábbi linkeken, és olvasd el most!

Andrew Lane: Ifjú Sherlock Holmes – Fekete jég

Andrew Lane: Ifjú Sherlock Holmes – Tűzvihar

Andrew Lane: Ifjú Sherlock Holmes – Kígyómarás

Guy Ritchie Andrew Lane Az ifjú Sherlock Holmes című regénysorozatából készít sorozatot
Cimke: