Feladat-füzetekkel segíti az Élő Irodalom projekt keretein belül megjelenő könyvek feldolgozását a Főnix Könyvműhely Kiadó a Segédanyagok link alatt. A pedagógusok által összeállított segédanyagok különböző típusú feladatokat tartalmaznak, amelyek a regények megértését, az odafigyelő olvasást, a történet tágabb kontextusban való értelmezését és az arra való reflektálást helyezik a középpontba. Az első, ráhangolódó feladatok megkönnyítik a történetbe való belehelyezkedést, megteremtik a megfelelő atmoszférát a szövegek értelmezéséhez. A második blokk kérdései történet mélyebb megértését és az események összefüggéseinek feltárását célozzák. A csoportos feladatok egyaránt használhatók iskolai órán vagy elővehetők barátokkal, és játékos, kreatív formában nyújtanak lehetőséget a szöveg kapcsán egyéb készségek (vita, érvelés, összefoglalás, egymás megismerése, tolerancia) fejlesztésére.

A negyedik blokk az Olvasni Jó iskolai vetélkedő feladatait tartalmazza az éves versenytől függetlenül (amennyiben további információt szeretne az Olvasni Jó vetélkedőről, itt megtalálja), és a szöveg újraolvasására, információ-keresésre ösztönöz. A feladat-füzetek utolsó blokkjának gyakorlatai a lezárást, a történet összefoglalását és az arra való reflektálást segítik elő.

A sokszínű feladatoknak köszönhetően az egyes regényekhez tartozó segédanyagok mind iskolai, mind otthoni keretek között jól használhatóak. A füzetek pdf formátumban vannak, és a megoldásokat nem tartalmazzák, azok emailben külön kérhetőek a kiadó címén:  fonixkonyv (kukac) fonixkonyv.hu.

Segédanyagok könnyítik meg a regények feldolgozását