AZ „OLVASNI JÓ!” IRODALMI ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZATA
ÁLTALÁNOS (1-8. OSZTÁLY) ÉS KÖZÉPISKOLÁSOK (9-13. OSZTÁLY) RÉSZÉRE
A 2015/2016-os tanév nyarának versenykiírása

A verseny célja

Az olvasás és a könyvek népszerűsítése, valamint a nyelvi és vizuális kifejezőképesség fejlesztése az általános- és középiskolás tanulók körében.

A verseny menete

Minden jelentkező választ magának a megadott listáról egy életkorának és érdeklődésének megfelelő könyvet. Min- den könyvhöz megadunk egy-egy „kifejtendő”, illetve megjelenítendő témát. Feladat a választott könyv elolvasása, és a témának megfelelő alkotás elkészítése és beküldése.

A szöveges pályaművek esetében terjedelmi megkötés nincs, de azért kérünk mindenkit, vegye figyelembe, hogy a zsűrinek minden beküldött írást el kell olvasnia. Örömmel vesszük, ha nyomtatott szöveget kapunk (főleg a nagyob- baknál), a kézírásos műveknél nem „hátrány” az olvasható, rendezett külalak.
A pályamű műfaját tekintve lehet – különösen a kisebb korosztálynál – „egyszerű” fogalmazás, a nagyobbak eseté- ben esszé, novella. Egy-egy feladat viszont tartalmazhat műfaji megkötést is (pl. „Írj helyszíni tudósítást a Lemúriai Nyári Napfordulós Képességek Próbájáról!”).

A vizuális alkotások esetében nincs technikai megkötés: lehet rajz, festmény, metszet, fotómontázs, szabadkézi vagy digitális mű, örömmel fogadunk képregényt és videó animációt is.

Nevezni e-mailben vagy postai úton lehet a mellékelt nevezési lap értelemszerű kitöltésével.

Nevezési határidő: 2016. május 26.
A könyveket 2016. június 7-ig postázzuk.
Az alkotások beküldésének határideje: 2016. szeptember 13.

A verseny díjazása

A verseny valamennyi résztvevőjének emléklapot küldünk.
Könyvenként a 3 legjobbnak ítélt szöveges és a 3 legjobbnak ítélt vizuális mű alkotója könyvjutalmat kap.

A verseny lebonyolítása

A verseny zökkenőmentes lebonyolítása érdekében minden jelentkező iskolában, ahonnan legalább 3 tanuló nevezett, szükség van egy kapcsolattartó pedagógusra. (Ha 3-nál kevesebb tanuló jelentkezett egy intézményből, akkor őket egyéni nevezőként kezeljük!) Ő szervezi a versenyben résztvevő tanulókat, juttatja el hozzánk a nevezéseket, ő gyűjti össze és postázza nekünk a gyerekek alkotásait, ő osztja ki nekik a könyveket, emléklapokat és jutalmakat.

Minden kapcsolattartónak ajándékkönyvet küldünk. Ezen felül, minden iskola 10 nevezett tanuló után ajándékot kap (vagyis 10 tanuló esetén 1 db, 200 tanuló esetén 20 db, stb. plusz könyvet adományozunk az iskolai könyvtárak részére).

Nevezési díj tanulónként: 1500 Ft

A nevezési díjak a könyvek árát és postázásuk költségét is tartalmazzák!

További felvilágosítás, információ kérhető
e-maiben (olvasnijo@fonixkonyv.hu) vagy telefonon (+36-70/459-6483).

A nevezéshez szükséges összes dokumentum letöltése >>>

A dokumentumok egyenként:

 Jelentkezési lap
Versenykönyvek
Versenykiíras
Könykatalógus

A 2015/16-OS TANÉV NYARÁNAK FELADATAI:

Olvass-es-alkoss-feladatok-2016-nyar