Akció!

Dzsinnek ura

4480 Ft

Vásárold meg 10% kiadói kedvezménnyel! 

Megjelenés: 2022. szeptember 29.

Cikkszám: 9786155999451 Kategóriák: , , , , Címke:

Leírás

Képzeljük el, hogy XX. század eleji Egyiptomban keveredik a mágia és a technika, dzsinnek működtetik a gépeket, a különféle mágikus lények részei a világnak! A bűntényeket azonban egy ilyen világban is ki kell nyomozni… P. Djèlí Clark Dzsinnek ura című könyve különlegesség a nem-hétköznapi fantasy kedvelőinek.

P. Djèlí Clark: Dzsinnek ura

1912., Kairó: Bár Fatma el-Sha’arawi a legfiatalabb nő Egyiptom Alkímia, Bűbáj és Természetfeletti Valóság Minisztériumánál, már egyáltalán nem számít zöldfülűnek, főleg miután az előző nyáron megakadályozta az univerzum pusztulását. Így amikor valaki lemészárolja az Al-Dzsáhiz Tetsvériséget, azt a misztikus társaságot, amely a történelem egyik leghíresebb személyiségének tiszteletére alakult, Fatma ügynököt bízzák meg a nyomozással.

Ötven évvel korábban al-Dzsáhiz megváltoztatta az egész világot azzal, hogy visszahozta a dzsinneket, és velük együtt a mágiát is a hétköznapokba, amikor áttörte a világok közti fátylat, majd nyomtalanul eltűnt. A gyilkos azt állítja magáról, hogy ő al-Dzsáhiz, és visszatért, hogy megbosszulja a modern világban tapasztalható társadalmi egyenlőtlenséget, és felemelje az elnyomottakat. Veszélyes mágikus képességeivel maga mellé állítja a város szegényebb rétegeit, és idővel már nemcsak Egyiptom nyugalmát veszélyezteti, hanem a világbékét is.

Minisztériumi kollégáival és egy régi ismerőssel az oldalán Fatma ügynök nekiáll, hogy megfejtse az imposztor rejtélyét, és visszaállítsa a rendet. Ám számolnia kell azzal a lehetőséggel is, hogy a különös, maszkos alak esetleg az, akinek hirdeti magát…

P. Djèlí Clark amerikai sikerszerző, regényeivel és novelláival már számos díjat nyert, többet között Locus- és Nebula-díjat.

A Dzsinnek urát 2021-ben Nebula díjra jelölték.

A regényt Habony Gábor fordította.

Dzsinnek ura