Akció!

Kegyetlen szellemek

3220 Ft

Vásárold meg 10% kiadói kedvezménnyel! 

Megjelenés: 2018. április 27.

Cikkszám: 9786155632631 Kategóriák: , , , Címke:

Leírás

A sci-fi legszebb hagyománya, hogy nem csak szórakoztat, hanem súlyos társadalmi kérdéseket feszeget. Rivers Solomon Kegyetlen szellemek című regénye sci-fi díszletek között beszél a hatalom természetéről, elnyomásról és túlélési stratégiákról.

Rivers Solomon: Kegyetlen szellemek

Aster egy űrhajó alsó fedélzetén, a nyomornegyedben él. A Matilda nemzedékek óta hordozza az emberiség maradékát, hogy eljuttassa őket a mitikus Ígéret Földjére. Az út során a hajó irányítói szigorú morális szabályokat erőltetnek az Asterhez hasonló sötét bőrű utasokra, akiket nem tekintenek teljes értékű embernek, és méltatlanul, szinte rabszolgaként bánnak velük.

A Matilda uralkodójának boncolása során meglepő kapcsolatra derül fény a férfi halála és Aster édesanyjának negyedszázaddal korábbi öngyilkossága között. Miután a lány összetűzésbe keveredik egy brutális munkafelügyelővel, rájön, hogy talán lejuthat a hajóról, ha harcolni is hajlandó céljaiért.

A Kegyetlen szellemek Rivers Solomon első regénye, amely a társadalom peremére szorultak sorsát ábrázolja nagy átérzéssel.

A regényről  Nagy Judit Áfonya írt kritikát a Smoking Barrels blogon és Scheireich Zsófia a Roboraptor oldalán. 

 

Kegyetlen szellemek

További információk

Borító / oldalszám

348 oldal, kartonált, ragasztott borítóval

Kiadás éve

2018