Akció!

A fekete isten dobjai

1960 Ft

Vásárold meg 10% kiadói kedvezménnyel! 

Megjelenés: 2021. március 18.

Cikkszám: 9786155999239 Kategóriák: , , , , Címke:

Leírás

Szeretnéd az alternatív, ősi varázslattal átitatott New Orleans-i utcákat járni egy fiatal lánnyal, miközben létező történelmi, társadalmi problémák kerülnek terítékre? P. Djèlí Clark A fekete isten dobjai című regénye elbűvölő keveréke a komolyságnak és a mágikus punk világalkotásnak.

P. Djèlí Clark: A fekete isten dobjai

Az amerikai polgárháborúban Észak és Dél közé szorult, alternatív New Orleansban egy Kúszó becenevű lány szeretne elszakadni a földtől, szó szerint. Hogy feljusson az Éjféli Rabló fedélzetére, Kúszó megpróbálja elnyerni a léghajó kapitányának bizalmát. Cserébe titkos információt kínál neki egy tudósról és borzalmas fegyveréről, amelyet mindenki a fekete isten dobjaiként emleget.

Kúszó saját titkot is őriz: Oya, a szelek és viharok afrikai istennője beszél hozzá, azonban a szándékai nem egyértelműek. A fiatal lány hamarosan veszélyes küldetésre indul az Éjféli Rabló legénységének tagjaival, hogy megakadályozzák a fekete isten dobjainak bevetését, ami elsöpörné egész New Orleans-t.

P. Djèlí Clark amerikai sikerszerző, regényeivel és novelláival már számos díjat nyert. A fekete isten dobjait pedig Locus, Nebula és Hugo díjra is jelölték a legjobb kisregény kategóriában.

A regényt Habony Gábor fordította.

A regényről Németh Réka írt kritikát a blogján.

A fekete isten dobjai

További információk

Borító / oldalszám

kartonált / 128 oldal

Kiadás éve

2021