Akció!

Jádeisten, Árnyisten

3310 Ft

Vásárold meg 10% kiadói kedvezménnyel! 

Megjelenés: 2020 november 13.

Cikkszám: 9786155999222 Kategóriák: , , , Címkék: ,

Leírás

Izgat a maja mitológia? Szereted az urban fantasy? Nem tudod elképzelni, a kettő hogyan találkozhat? Silvia Moreno-Garcia Jádeisten, árnyisten című regénye az 1920-es évekbeli Mexikóban játszódik, ahol azonban a maja istenségek és szörnyek nem csak elfeledett, mitológiai lények.

Silvia Moreno-Garcia: Jádeisten, árnyisten

Egy eldugott kis mexikói településen, egy gazdag ember házában az alvilág urának csontjai rejtőznek. Az istenség egykor árulás áldozata lett, lefejezték, maradványait pedig egy ládába zárták, hogy ott raboskodjon az idők végezetéig. Ám a ládák sorsa, hogy előbb-utóbb kinyitják őket.

Mexikó az 1920-as évek végén: a világba betör a modernitás. Új divatok kapnak lábra, lendületes zene szól, az utcákon automobilok dübörögnek, a szesztilalom hatására virágzanak a határ menti városok kocsmái és szerencsebarlangjai. Ez a pezsgő élet azonban csupán vágyálom a fiatal, félvér lány, Casiopea számára, aki megtűrt rokonként tengődik zsarnoki nagyapja házában, Uukumilban, ahol mintha megállt volna az idő. Amikor aztán egy nap kíváncsiságtól hajtva belekukkant az öreg féltve őrzött ládájába, sorsa megmásíthatatlan fordulatot vesz.

Casiopea előtt testet ölt Hun-Kamé, Xibalba trónfosztott ura. Az istenséget egyetlen cél hajtja: vissza akarja szerezni a birodalmát, hogy bosszút álljon áruló öccsén. Ehhez szüksége van a lány közreműködésére, mivel a feltámadásakor elszakíthatatlan kötelék jött létre kettejük között. Így hát Casiopea elindul Hun-Kaméval élete első, hatalmas kalandjára, amelynek során szembe kell néznie a maja mítoszok csaknem elfeledett, de nagyon is valóságos szörnyetegeivel – és lehet, hogy az út a halálba vezet…

Silvia Moreno-Garcia  negyedik regénye történelmi fantasy az írónőtől már megszokott Mexikói környezetben.

A Mexican Gothic 2020-ban Nebula-díj jelöltjei között volt.

A regényt Habony Gábor fordította.

A regényről írt kritikák:

Silvia Moreno-Garcia: Jádeisten, árnyisten – konyvszenvedely.blog.hu

Halálnak halálával halsz – vagy élsz – barkaonline.hu

 

 

Jádeisten, Árnyisten

További információk

Borító / oldalszám

kartonált / 376 oldal

Kiadás éve

2020