Akció!

Rőt-patak

1800 Ft

Megjelenés: 2022. június 7.

Akár személyesen is átvehető a Könyvhéten! (K37 pavilon)

Leírás

Aijal szigetét, ismerős világunk északi peremvidékét, erdei fejedelmek, vajákosok, lápi lidércek, barlangi ördögök lakják. A Rőt-patak partján éldegél Bagoly, a vadóc lány, anyja és hollója társaságában. Egy szép napon Bagoly tudomására jut, hogy az uradalom gazdája, Árnytalan, aranymalmot épít. Bagolynak cselekednie kell, különben elpusztul az erdő! Szerencséjére két fiú, Csiha és Matros, a segítségére sietnek. Az aranymalmot ugyanis rettenetes fenevad őrzi, no meg a gazdája sem éppen a szelídségéről híres.

Mervi Heikkilä, finn írónő, gyermekversekkel kezdte a pályáját, majd áttért az ifjúsági kalandregényekre. Az akciódús, kalandos elbeszéléseket kedveli, történeteiben távoli tájakon, letűnt korokban találjuk magunkat, az erdő közepén, egyedül. Előfordulhat, hogy beázik a cipőnk és a nyakunkba csöpög az eső, vagy megint menekülnünk kell. De azért mindig fölbukkan egy-két barát, akikkel összefogva harcolhatunk azért, hogy mindenki tiszteletben tartsa a természetet és a gyengébbeket.

Kalandozz velünk! Vár az esőszagú vadon titokzatos homálya, ahova valahonnan tábortűz füstjét sodorja a szél. Légy nyugodt, nem úszod meg néhány karcolással!

Rőt-patak