Akció!

Rőt-patak

2320 Ft

Vásárolj a honlapról mindig  10% kiadói kedvezménnyel!

Megjelenés: 2022. június 7.

A fordítás a Finnish Literature Exchange támogatásával készült.

Leírás

Te mit tennél, ha valaki az otthonodat, az erdőt fenyegetné? Bagoly nem hétköznapi kislány, több bátorság szorult belé, mint sok felnőttbe, és a természet védelmében képes szembeszállni gonosz nagyurakkal és rettenetes fenevadakkal is!

Mervi Heikkilä: Rőt-patak 

Aijal szigetét, ismerős világunk északi peremvidékét, erdei fejedelmek, vajákosok, lápi lidércek, barlangi ördögök lakják. A Rőt-patak partján éldegél Bagoly, a vadóc lány, anyja és hollója társaságában. Egy szép napon Bagoly tudomására jut, hogy az uradalom gazdája, Árnytalan, aranymalmot épít. Bagolynak cselekednie kell, különben elpusztul az erdő! Szerencséjére két fiú, Csiha és Matros, a segítségére sietnek. Az aranymalmot ugyanis rettenetes fenevad őrzi, no meg a gazdája sem éppen a szelídségéről híres.

Mervi Heikkilä, finn írónő, gyermekversekkel kezdte a pályáját, majd áttért az ifjúsági kalandregényekre. Az akciódús, kalandos elbeszéléseket kedveli, történeteiben távoli tájakon, letűnt korokban találjuk magunkat, az erdő közepén, egyedül. Előfordulhat, hogy beázik a cipőnk és a nyakunkba csöpög az eső, vagy megint menekülnünk kell. De azért mindig fölbukkan egy-két barát, akikkel összefogva harcolhatunk azért, hogy mindenki tiszteletben tartsa a természetet és a gyengébbeket.

Kalandozz velünk! Vár az esőszagú vadon titokzatos homálya, ahová valahonnan tábortűz füstjét sodorja a szél. Nyugi, nem úszod meg szárazon!

A regényt Pap Anna Inkeri fordította.

A Rőt-patak része a Főnix Könyvműhely Kiadó olvasást népszerűsítő Olvasni Jó! levelező versenyének.

Rőt-patak