Akció!

Gyomláló

3310 Ft

Vásárold meg 10% kiadói kedvezménnyel! 

 

 

Cikkszám: 9786155999208 Kategóriák: , , , Címkék: , ,

Leírás

R. J. Hendon Overtoun trilógiájának feledik része kétezer évvel játszódik a Korcsok előtt, és mutatja be, mi vezetett a posztapokaliptikus világhoz.

R. J. Hendon: Gyomláló

A 22. században járunk. Az emberiség rohamosan halad afelé, hogy új biotechnológiai megoldásokkal választ találjon problémáira, és egyre ellenállóbbá tegye önmagát. Úgy tűnik, a fejlődésnek csupán etikai megfontolások szabhatnak ideig-óráig határt. Csakhogy mindig akad olyan ellenség, amely megtalálja a kiskapukat, és hirtelen, a legváratlanabb módon csap le.
Danyelle Gardens, a londoni egyetemista élete egyik napról a másikra fenekestül felfordul, amikor egy buli után megtámadják. Ráadásul hamarosan rá kell jönnie, hogy az egész világ megváltozik körülötte – a változás pedig gyors és erőszakos. Civilizációnknak nem is egy, de rövidesen több különböző halálos járvánnyal kell szembenéznie, amelyek átformálják viszonyunkat a természettel: az, ami egykor csodálatra késztette az embert, hamarosan félelemmel és utálattal tölti el, az indulatok pedig elszabadulnak. Danyelle akaratán kívül kerül az események középpontjába. A világméretű katasztrófa erejét meghaladó kihívások elé állítja, és mindent fel kell áldoznia, hogy megmentse azokat, akiket szeret.
A Gyomláló egy fiatal lány pokoljárásán keresztül mutatja be, mi történt kétezer évvel a Korcsok két főhőse, Rany és Angyal találkozása előtt. Az önmagában is kerek egészet alkotó történet olyan kérdéseket feszeget, melyek napjainkban aktuálisabbak, mint valaha.

A regényt 2020-ben szerepelt a Zsoldos Péter-díj shortlistjén a legjobb regény kategóriában.

A regényről kritika itt és itt olvasható.

A regény a Korcsok előzménytörténete

Gyomláló

További információk

Borító / oldalszám

384 – kartonált

Kiadás éve

2020

Érdekelhetnek még…