Akció!

A 015-ös villamos kísértete

2050 Ft

Vásárold meg 10% kiadói kedvezménnyel! 

Megjelenés: 2019. június 11.

Cikkszám: 9786155999123 Kategóriák: , , , , Címkék: ,

Leírás

Két ügynököt egy kísértethez riasztanak, ami egy elvarázsolt villamoson tanyázik. És még ez a legkevésbé különös: mindez egy sosemvolt Kairóban, ahol a fejlette technológia és a dzsinnek képviselte mágia keveredik. P. Djèlí Clark kisregénye hihetetlen ötletgazdagságával magával ragadja az olvasóit!

P. Djèlí Clark: A 015-ös villamos kísértete

1912-t írunk. Kairó a világ egyik legfejlettebb városa, felhőkarcolói között függőpályás villamosok suhannak, Alexandria, Luxor és más, távolabbi helyek mágikus léghajókon érhetőek el, az életet bádogrobot szolgák teszik kényelmesebbé. A varázslat a dzsinneken keresztül beragyogja a mindennapi életet, de vajon a társadalmi változások képesek-e követni a robbanásszerű technikai és kulturális fejlődést?

Ebbe a káprázatos világba csöppenünk bele, amikor az Alkímia, Bűbáj és Természetfeletti Valóság Minisztériumának két ügynökét, Hamed Nasrt és zöldfülű társát, Onsi Youssefet egy kísértethez riasztják. Az ügy hétköznapi megszállásnak tűnik, ám kiderül, hogy a tett helyszíne egy elvarázsolt villamos, és a kísértetnek esze ágában sincs azt elhagyni. Ahogy a két ügynök nyomozni kezd, útjukat szüfrazsettek, titkos társaságok és gondolkodó robotok keresztezik, miközben beszippantja őket a bürokratikus Kairón kívül létező rejtélyes világ. Kénytelenek versenyt futni az idővel, hogy megmentsék a várost egy ismeretlen erő okozta a katasztrófától.

P. Djèlí Clark amerikai sikerszerző, regényeivel és novelláival már számos díjat nyert, A 015-ös villamos kísértete című kisregénye Hugo és Nebula díj shortlistjén is szerepelt.  Clark A 015-ös villamos kísértete világát annyira megszerette, hogy később Dzsinnek ura címmel egy regényt is írt benne.

A kisregényt Hornyák Tímea fordította.

A 015-ös villamos kísértetéről kritikát a Könyvkritikák és a Smoking Barrels blogon olvashattok.

 

A 015-ös villamos kísértete

További információk

Kiadás éve

2019

Borító / oldalszám

144 oldal – kartonált