Olvasni jó!  
 
2012. nyár
2012. nyár


Főnix könyvműhely

 

Olvasni jó!

Szeptemberben nagy várakozásokkal és nem kis izgalommal indítottuk útjára országos levelező versenyünk első kiírását. Várakozással és izgalommal − hiszen tudtuk jól, bizony sok igazság van abban, hogy nehéz ma a gyerekeket rávenni az olvasásra. Várakozással és izgalommal − ám mégis bizakodva…

Nos, a mögöttünk hagyott hónapok azt bizonyították, hogy ez a bizakodás nem volt teljesen alaptalan. Büszkék vagyunk rá, hogy első nekifutásra 273 iskola több mint 3 200 tanulójának sikerült értékes, szórakoztató olvasnivalót adni a kezébe. Természetesen sikerünk közös siker, hiszen a szervezésben segédkező pedagógusok közreműködése kellett ehhez a szép eredményhez. Mind magunk, mind a gyerekek nevében mondhatjuk: Hálás köszönet nekik fáradozásukért!

Érdemes részletesen megnézni a jelentkező versenyzők életkor szerinti megoszlását:

2. osztály

3−4. osztály

5−6. osztály

7−8. osztály

9−12. osztály

721 fő

980 fő

508 fő

341 fő

677 fő

Mind a három fordulót hibátlanul teljesítette:

2. osztály

3−4. osztály

5−6. osztály

7−8. osztály

9−12. osztály

139 fő

11 fő

27 fő

7 fő

2 fő

A számok igen elgondolkodtatóak – a tanulságok levonását mindenkire rábízzuk…

A verseny kiírásában azt ígértük, hogy korosztályonként az első 3 tanuló jutalomkönyvet, további 10−10 versenyző pedig oklevelet kap. Úgy gondoltuk azonban, hogy egy oklevélnél talán kedvesebb lehet egy könyv, ezért a hibátlanul teljesítők mindegyikének könyvet küldünk ajándékba! (A jutalmak postázását január 20-ig ígértük, a változtatás miatt plusz 1 hét türelmet kérünk!)

A számokon és eredményeken túllépve persze úgy gondoljuk – s reméljük, a versenyzők is egyetértenek velünk −, hogy mindenki nyert, aki velünk tartott, és végigolvasta a kiválasztott könyveket. A legfőbb nyertesek persze azok az iskolák, akik a legtöbb tanulóval neveztek, hiszen őket külön díjaztuk: könyvtáruk jó néhány új könyvvel gyarapodott. Volt intézmény, ahonnan 84 diákkal neveztek, ők 15 jutalomkönyvvel gazdagodtak…

Számunkra a siker igazi fokmérője a számtalan pozitív visszajelzés. Nagy örömmel vettük például az alábbi sorokat:

Kaptunk persze jó néhány kritikus észrevételt is. Ezek többsége jogos volt – mentségünkre szolgáljon, hogy számunkra is „gyakorló” időszak volt ez az első félév. Reméljük, hogy jövőben mind kevesebb okot adunk az elégedetlenkedésre!

Néhány fontos információ a jövőt illetően:

  • Míg az első félévben a versenyt a Lybrum Kiadó és a Főnix Könyvműhely közösen szervezte (kiíróként és fő lebonyolítóként a Lybrum Kiadó szerepelt), a jövőben a verseny gazdája a Főnix Könyvműhely (Fény-X Kft.).
  • Ez a változás csupán technikai jellegű (például új cím a postázáshoz −postafiók, hogy még csak véletlenül se változzon menetközben!). Kapcsolattartónk Farkas Zoltán.
  • Ennek megfelelően a verseny elérhetőségei a következők:

cím: Fény-X Kft., 4220 Hajdúböszörmény, Pf. 144.
e-mail: olvasnijo@fonixkonyv.hu
telefon: +36-70-459-64-83

A fentebb idézett levél írójától nemrégiben kaptunk egy e-mailt-t, amelyben a következőket írta: „Kérem, erősítsen meg abban a reményünkben, amit a honlap megtekintése után táplálunk magunkban: lesz folytatása a versenynek...”. Nos, igen, a verseny újra indul, új könyveket kínálunk a következő félévre.

Új könyvek, új kalandok, de a jelmondat változatlan:

Olvasni jó!

 

2012. január 19.

 

Farkas Zoltán                         
ügyvezető

 

Olvasni jó! © 2011.